therealtrue

- "794 skadade i SL-trafiken hittils i år."

Kategori: Allmänt

- Fler än tre SL resenärer skadas varje dag. Det är 30 procent fler än förra året. "Ett ständigt arbete."

Fler än tre SL-resenärer skadas i trafiken varje dag. Hittils i år har drygt 800 personskador anmälts, en ökning med nästan 30 procent jämfört med samma period förra året. Det visar SL:s statistik över personskador som Metro tagit del av.
- Antal trafikanter gar också ökat. Sett i relation ger siffrorna en bild av att det är säkert att resa med oss, säger Jesper Pettersson på SL:s presstjänst
Påstigande i SL-trafiken varje vardag ökade från 2,48 miljoner 2008 till 2,55 miljoner 2010, uppger SL.

Vad gör ni för att minska personskadorna?

- Det pågår ett ständigt arbete med att minimera riskerna. Mpnga skador är vardagliga händelser som man kan råka ut för överallt, inte bara i vår trafik, säger Jesper Pettersson.

Men en del skador är av allvarligare karaktär, hittills i år har 17 personer blivit påkörda av tåg. I maj skadades sex personer, var av en allvarligt, vid en bussolycka på Slussen. På Keolis, som kör de flesta busslinjerna i Stockholm, arbetar man med trafiksäkerhet.
- Stockholmstrafiken är ganska speciell, med plötsliga inbromsningar och liknande. Men de allvarligs olyckerna är väldigt få, max 5 procent abv alla skador, säger kommunikationsdirektör Helena Reinhagen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: